Actividades

 

Extraescolares

Nuestro centro, Escolapias Gandia, ofrece una gran variedad de actividades extraescolares.

DIVERTALLERS – MANUALITATS:

Activitat dirigida als alumnes d’Ed. Infantil, a través de la manipulació de diferents materials i del joc aconseguiran realitzar les seues pròpies creacions.

Els xiquets aprenen a desenvolupar les seues habilitats estimulant la seva creativitat i millorant la seva concentració. Es divertixen i aprenen a desenvolupar les seues habilitats i fent noves creacions.

Realitzen manualitats adaptades a les edats del alumnes, encara que semblen simples elles ens ajudaran al desenvolupament integral del alumne, perquè aquestes estimulen les destreces de psicomotricitat fina.

 

BAILE: ED. INFANTIL Y ED. PRIMÀRIA.

El ball és una de les activitats més recomanades per a xiquets. Ball produceix sensació de llibertat en els xiquets i la millora de la seua coordiació.

El ball també ens ajuda a corregir les postures corporals dolentes, a guanyar en elasticitat i flexibilitat, a millorar la coordinació – agilitat i equilibri, a millorar el reflexes, l’expressió corporal, la oïda i la memòria, ens ajuda a la socialització dels xiquets més tímids e introvertits, a través del ball millorem l’autoestima dels més menuts.

 

BAILE: FLAMENCO – BALLET. ED. INFANTIL.

La dansa en l’escola és una proposta beneficiosa per als alumnes d’infantil ja que el movement i l’espressió corporal ajuden a cobrir determinades funcions importants con la funció del coneixement personal I de l’entorn, el desenrotllament de la capacitate motriu, la funció lúdica de comunicació i relació,l’espressiva I estètica, I la cultural.

En l’extraescolar es mesclen dos disciplines; la dansa clàsica i la dansa espanyola.

Els objectius que perseguim son:

  • Apendre pasos bàsics tant de peus com de braços.
  • Tractar amb afecte el seu propi cos.
  • Anar superant llímits morius.
  • Millorar la coordinació.
  • Treballar la memoria i la concentració.
  • Ser més autònoms.

 

PATINATGE: Primària.

Què és patinar? Simplement desplazar-se sobre els patins. El patinatge és una activitat recreativa al temps que també podem dir que és un esport, que ens permetrà millorar el nostre equilibri i mantindre un millor control corporal del nostre cos i els seus moviments.

Mitjançant el patinatge conseguirem; potenciar i enfortir els músculs de les cames i millorar el nostre equilibri i aconseguir més confiança en nosaltres.

 

 

MULTIDEPORTE:

Practicar deporte y sobre todo si es en equipo, tiene un sinfín de beneficios para los niños.

El hábito de practicar deporte, mejora la mente, la rapidez y nos produce una sensación de bienestar cuando lo estamos practicando.

Si nuestros pequeños consiguen tener el hábito de hacer deporte en equipo, aprenderán a gestionar la frustración, mejorarán su capacidad de socializarse, serán más responsables, mejorarán su autoestima, aprenderán a respetar las reglas marcadas, les ayudará a tener la necesidad de colaborar por encima del individualismo.

 

 

NATACIÓ:

La natació és una activitat indicada per a totes les edats, és una de les activitats més completes de les que els nostres fills poden disfrutar en el col·legi. L’activitat de natació la realitzem en el CENTRE ESPORTIU “EL MOLI” DE MIRAMAR. L’activitat de natació els aporta molts beneficis als nostres xicotets; millora la capacitat cardiorespiratòria, la coordinació muscular, desenvolupa les seues capacitats sensorials i psicomotores, estimula l’autoconfiança en un mateix.»

Es treballaran habilitats psicomotrius en el medi aquàtic: lateralitat, equilibri, percepció i orientació espacial i temporal, respiració (inspiració, espiració, apnea), ritme…

Així com la comprensió i acceptació de la pròpia habilitat com a punt de partida cap a la superació personal i l’esforç en el medi aquàtic i la seguretat, confiança en ell/a mateix i autonomia personal en l’aigua.

 

JUDO: 1r-2n-3r Primària.

Activitat que varem incloure el curs passat amb una bona acceptació i que aquest curs continuem. este esport és un dels més complets al mateix temps que desconegut. La pràctica del judo exercita tots els grups musculars, aconseguint un enfortiment muscular i ossi, alhora que millora l’elasticitat muscular. La seua pràctica millora la resposta cardiovascular, la coordinació i la psicomotricitat, aspectes importantíssims en edats primerenques. En una sessió de Judo, estan presents els valors de respecte, disciplina i camaraderia, valors que ens ajudaran a aconseguir els objectius marcats i a tindre una vida més saludable. L’activitat de Judo la realitzarà CENTRE ESPORT GANDIA.

 

 

 

CURS DEFENSA PERSONAL 1er Batxiller.

Activitat dirigida a les alumnes de 1r Batxillerat. La finalitat del curs es potenciar les capacitats que té la dona per poder enfrontarse a situacions de perill que ultimament tant afecten a la societat femenina.

Els objectius estaven molt clars:

  • Promoure l’autoestima personal, física i mental amb mètodes d’autodefensa i evasió a través d’una informació adequada.
  • Ajudar a la dona a superar les pors reforçant la seua autoestima, valia i el propi coneixement del què és capaç de fer davant d’una situació de perill.

TENNIS. 3r-4t ED. PRIMÀRIA.

Aquesta activitat l’hem inclòs aquest any per la demanda del pares d’aquests cursos educatius. A la nostra ciutat el club de tennis queda fora, és a dir, necessiten vehicle per poder-se desplaçar cosa que condiciona que els xiquets i les xiquetes puguen practicar-lo.

Hem arribat a un acord amb el Club de Tennis Gandia. I ells ens envien un monitor especialitzat per poder impartir l’activitat al nostre centre.

 

ROBOTICA.

La robótica es una herramienta pedagógica que cada día está cobrando mayor relevancia, ya que a través de actividades lúdicas los niños desarrollan diferentes capacidades que le serán de gran utilidad en el futuro.

Aprenderán divirtiéndose, mejorarán su creatividad, desarrollarán un pensamiento científico y lógico para poder realizar sus proyectos, superarán las dificultades, que vayan encontrando, con ayuda y apoyo del  grupo desarrollando diferentes estrategias.

Todo lo aprendido con la robótica les será de gran ayuda para su futuro.